Mesto dostalo na účet prvú dotáciu od štátu

08.09.2010 Prešov

Mesto Prešov obdržalo od štátu dotáciu na záchranné práce po povodniach z júna tohto roka vo výške 215 tis. €.
Mesto momentálne nemá k dispozícii správu z Obvodného úradu, či všetky predložené faktúry boli uznané štátom. Úrad teda ešte reálne nemôže uhrádzať tieto záväzky, ale musí počkať na informáciu o uznaní faktúr, ktoré budú prioritne uhradené. \"Ani jedna z objednávok, ktoré sme vystavovali po povodniach viacerým dodávateľom na záchranné práce a práce spojené s odstraňovaním povodňových škôd nebola hradená vopred. Budú likvidované postupne\", potvrdil prednosta MsÚ Jozef Višňovský.
Všetky záchranné práce boli vykonané v súlade s vyhláškami a predpismi a predložené v stanovenej lehote Obvodnému úradu.
Sled použitia: Na to, aby bolo možné tieto prostriedky použiť, je potrebné predložiť Mestskému zastupiteľstvu návrh na schválenie použitia dotácie zo strany štátu. Tá musí byť oficiálne prijatá do rozpočtu. Následne budú vyplácané faktúry.

V tejto chvíli nie je možné s určitosťou povedať, koľko peňazí bude na tento účel mesto ešte potrebovať. Zo sumy, ktorá bola uhradená je možné zaplatiť min. 60% doterajších výdavkov.

Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark